Society Expert Capaciteitsmanagement

Capaciteitsmanagement

Society Expert Ron Hendricks Mha werkt sinds 43  jaar in de gezondheidszorg, waarvan 38 jaar binnen 3 ziekenhuisinstellingen (waarvan 2 nieuwbouw ziekenhuizen). In deze periode heeft hij 24 jaar als manager gewerkt binnen nagenoeg alle ziekenhuisdivisies en specialismen, zowel op strategisch als tactisch niveau.

Sinds 6 jaar heeft hij zijn eigen consultancy bureau: D4DACH B.V.

Ron heeft >25 jaar zeer intensief data analyses in ziekenhuis en zorginstellingen uitgevoerd met als doel proces- en planningsoptimalisatie te realiseren. Hij was in 1992 een van de eerste in Nederland die op operationeel niveau begonnen is met het ontwikkelen en toepassen van integraal capaciteitsmanagement. Na jarenlange ervaring presenteerde hij in 2006 zijn principe "industrialisering van de zorg", doelende op het inrichten en plannen van een proces op basis van "supply chain principles", waarbij hij de integrale planning van Patienten-Capaciteiten-Personeel kon realiseren. Zijn methoden zijn nog steeds actueel en vernieuwend, en de resultaten indrukwekkend:  bij gelijkblijvende patiëntenaanbod: >9% personeelskosten-reductie (met behoud van dezelfde normering) en 11-20% capaciteitsbesparing (afhankelijk om welk bedrijfsonderdeel het gaat), dit gebaseerd op >500 cases!

Ron Hendricks is geen standaard consultant maar een kennis- en ervaringsdeler die uw mensen begeleid bij het planmatig voorbereiden en realiseren van "Integraal Capaciteitsmanagement".

Voor meer achtergrond informatie verwijzen wij u naar zijn LinkedIn profiel:

LinkedIn Profiel Ron Hendricks 

Wilt u meer weten? Neem dan contact op via ons contactformulier. U kunt natuurlijk ook een telefonische afspraak met ons maken.