Competence Expert OK, CSA & Techniek

OK, CSA & Techniek

Competence Expert Alex de Block werkt ruim 45 jaar in de gezondheidszorg.
Als voormalig verpleegkundige, operatieassistent en OK-manager heeft hij brede praktische ervaring opgedaan in verschillende functies bij ziekenhuizen en organisaties in binnen- en buitenland.
Van 2000 tot 2010 was hij als projectleider en expert/adviseur voor inrichting en logistiek werkzaam bij de Divisie Gebouwinstallaties van ‘RTB Van Heugten’ (nu ‘Royal Haskoning DHV’).

Momenteel is hij als consultant en Competence Expert gespecialiseerd in brede advisering, risicoanalyses, logistiek- en projectmanagement bij ver- en nieuwbouwprojecten van Operatie- en Centrale Sterilisatie Afdelingen.

Praktijkkennis gekoppeld aan technische expertise, opgedaan tijdens meer dan 40 OK-, CSA/CSD- en logistieke projecten, staan borg voor een unieke en sterke combinatie om wensen en mogelijkheden te vertalen naar innovatieve en integrale concepten.

Namens de VCCN was en is hij actief betrokken bij de totstandkoming van een nieuwe testmethode voor het classificeren van OK's en opdekruimtes (VCCN richtlijn 7, november 2014), alsmede de nieuwe richtlijn voor het ontwerp, bouw en opstart van de CSA (VCCN richtlijn 11, in concept gereed 2018).

Alex de Block is coauteur van de publicatie "De ontwikkeling van Integrale OK-concepten’ gericht op innovatief en integraal ontwerpen in relatie tot het zorgproces.

Voor meer informatie, neem vrijblijvend contact met ons op.