PCP-planning

PCP-planning

Hoe zorgt u ervoor dat uw Patiënten, Capaciteiten en Personeel op de juiste tijd beschikbaar zijn in iedere fase van uw patiëntenproces?
Onze ervaring is dat integraal plannen met onze PCP-planning u dè bewezen oplossing biedt voor performance-optimalisatie en een blijvende kostenreductie. Daarnaast heeft deze wijze van plannen een zeer positief effect op cliënt/patiënt- en medewerkerstevredenheid. PCP-planning biedt u de mogelijkheid uw normering, functiedifferentiatie en budgettoewijzing van personeel optimaal uit te voeren, eenduidig en gebaseerd op "facts and figures".

In het gehele traject worden niet alleen alle partijen die betrokken zijn bij het proces van de vakgroep meegenomen maar ook patiëntwensen.

Om een goed voorstel en plan van aanpak te kunnen maken voor een realiseerbare PCP-planning adviseren wij veelal bij één vakgroep de pilot uit te voeren. In eerste instantie wordt met uw vakgroep gekeken naar welke procesfases er zijn. Aansluitend wordt per fase met behulp van onze PCP-Tool de planning van patiënten, capaciteiten en personeel in kaart gebracht en maken wij een haalbare concept-planning die tevens input is om de resultaten van de nieuwe integrale planning te monitoren en te sturen.

De doorlooptijd is beperkt en vereist van onze zijde ca. 20-25 mandagen. Tijdens alle voorbereidende werkzaamheden bij u werken wij nauw samen met Business Controlling en planners van uw organisatie en delen alle vereiste kennis. Daarnaast worden andere managers en leidinggevenden in korte contactmomenten mee genomen. 

In samenwerking met Agfa Healthcare GmbH/ TIP Hce bouwen wij momenteel de plug-in-tool "PCP". Wanneer deze op de markt komt zullen wij dit bij onze nieuwsberichten posten!

Zie ook ons nieuwsbericht van BibliomedManager (D) 8 januari 2019, met als conclusie voor de Duitse markt: "Als PCP planning de personeelskosten met 9% verlaagt zonder normverlaging, kan dit ca. 95.000 medewerkers  vrijmaken en dan heeft Duitsland geen tekort aan personeel meer!